Posted on

Honda Kupa 2012 Donovaly

Visszatekintés

Készítette: Fehér Gyula versenyigazgató

1993 óta több, mint egy tucat alkalommal Ausztria – elsősorban Semmering – adott otthont gyermek és ifjúsági síversenyünknek. Magyar sízők számára az ausztriai síterepek igazából csak ezekben az években váltak elérhetővé, hiszen az első „szabad évek” kisebb-nagyobb bevásárlásai után már jutott idő a síterepek megismerésére is. Aztán lassan a magyarországi sípályákon is megjelentek az első hóágyúk, komolyabb síliftek, így 2006-tól ezeket a nevesebb hazai síterepeket jártuk körbe ( Mátraszentistván, Eplény, Kékestető ). Versenyeink házigazdái minden helyszínen igyekeztek a legjobb feltételeket biztosítani. A legemlékezetesebb versenyünk 1999-ben volt, amikor közel 800 rajtoló indult, és igen kemény kihívást jelentett a Budapest – Semmering – Budapest különvonat megszervezése is.

Köszönetnyilvánítás
Az elmúlt két évtizedes versenysor elsődleges hősei a gyerekek voltak és természetesen a szülők.
Nagyon sokat tanultunk, kaptunk tőlük!
Természetesen sok köszönet jár az első főtámogatónknak a Tyrolia cégnek ( hét éven át ) és a most már harmadik éve főtámogató Honda-Hungary Kft -nek!
Nagy segítség volt a két ország külügyminiszterének, Mikulas Dzurinda úrnak és Dr. Martonyi János úrnak védnöki vállalása is. Köszönet első védnökünknek, Dr. Jeszenszky Géza úrnak, egykori külügyminiszternek, jelenlegi osloi magyar nagykövetnek.
Köszönjük a lehetőséget és versenyünkhöz való pozitív hozzáállást a szlovákiai partnereinknek is. A Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti vezetője, Sonja Jelinkova kiemelkedően sokat tett a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében. A hivatal vezérigazgatója Peter Belinsky személyesen is megjelent és köszöntötte a megjelent gyermekeket és szülőket. A verseny rendezőinek rendkívül jó volt az együttműködése Miroslav Dobrotával, aki a SnowPark Donovaly marketing igazgatója és Ivan Saboval, aki versenypálya feltételeit biztosította.
Külön köszönet a Magyar Síakadémia hétfős kis csapatának, akik nagyban hozzájárultak a verseny sikeréhez.
Köszönet a Európai Regionális Fejlesztési Alap (European Regional Development Fund) támogatásának.
Köszönet a több mint 30 éve összetartó kis csapatunknak is!

A verseny napja – 2012. január 21.

Donovalyban a házigazdáinktól a maximumot kaptuk. Jó érzés volt, hogy nemcsak mint fontos, és remélhetőleg visszatérő, jó vendégekre tekintettek szlovákiai partnereink, hanem sikerült barátivá is alakítani kapcsolatainkat. A helyszínen ideális időjárási és hóviszonyok fogadták a versenyzőket. A síterep tökéletesen előkészített volta lehetővé tette, hogy csaknem mindenki sikeresen teljesítette a futamot. A megjelentek körében óriási sikert aratott, hogy minden egyes rajtoló gyermek hazavihetett egy-egy Honda kupát. Ezt az ötletet valószínűleg a jövőben is megvalósítjuk! Ugyanakkor nem volt tanulságoktól mentes ez évi versenyünk sem. A rajtnál megjelentek száma ( 138 fő ) érezhetően kevesebb volt, mint a nevezettek száma ( 223 fő ) és bár házigazdáink és támogatóink így is elégedettek voltak, mégis tanulságképpen az előre nevezés mikéntjét jobban átgondoljuk.
A verseny utáni Janicsák Veca koncert ás a Honda illetve Fundango által biztosított díjtalan tombola egyaránt nagy sikert aratott – úgy a gyermekek, mint a szülők körében.


Sajtó megjelenések

Kezdetektől fogva fontosnak éreztük a sajtóval való jó kapcsolatot, melynek révén versenyünk hamar ismertté és népszerűvé vált. Ez évben különösen sok figyelmet kaptunk a sajtó részéről és a szépszámú, érdekes beszámolók ismeretében elégedettek lehetünk. Honlapunkra folyamatosan töltjük fel a megjelenő sajtóanyagokat.

Fotók:


Versenykiírás

Rendező: Lavina-Sport Kft.
Helyszín: Donovaly ( Dóval ), Szlovákia www.parksnow.sk/donovaly/hu/index.php
Időpont: 2012. január 21. ( szombat )
A verseny fővédnökei: Dr. Martonyi János és Mikulas Dzurinda külügyminiszterek
A verseny védnökei: Dr. Jeszenszky Géza és Peter Belinsky
A versenyen részt vehet minden magyar állampolgárságú gyermek, kivéve:
– akik szerepelnek a Magyar Sí Szövetség 20010/11. évi alpesi rangsorában
– a 2010/11. évi Magyar Kupa versenysorozat első három ( nem amatőr ) helyezettjei.
Versenynem: Egyfutamos óriás-műlesiklás.
Értékelés: korosztályonként és nemenként, minden év egy-egy kategória:1995-2007.
Összesen 13+13 korosztály!
Díjazás: Minden rajtoló oklevelet, a dobogósok érmet (78 db), az 1. helyezettek kupát kapnak (26 db).
Minden rajtoló tombolát nyer : HONDA nyereménytárgyak + Nordica, Fundango termékek.
Rajt időpontok: Legkisebbek 11 óra – utána növekvő korosztály szerint.
Nevezési lap letölthető a www.skioutlet.hu honlapról vagy a SkiOutlet üzletben átvehető. ( Bp. 1027 Margit krt. 46. )
A gondviselő által aláírt nevezési lapot kell eljuttatni faxon a (061) 214-7985 számra vagy e-mailben elküldeni: info@skioutlet.hu címre vagy személyesen leadni a SkiOutlet üzletben a 1027 Bp. Margit krt. 46. címen. A verseny helyszínén nevezni nem lehet!

Nevezési díj befizetése:
1.000,-Ft SkiOutlet üzletben vagy a verseny napján – a rajtszám átvételekor fizetve.
Nevezési határidő ( nevezési lap megérkezése ): 2012. január 19. 18 óra.
SÍLIFT KEDVEZMÉNYEK – KÍSÉRŐK RÉSZÉRE IS !
A verseny napjára a nevezettek kedvezményes napijegyeinek ára: 5 euró. A kísérők kedvezményes napijegyeinek ára: 12 euró. A nevezettek és a kísérők a verseny napjára szóló napijegyet a nevezési lista alapján a rajtszám átvétele után tudják – 2 euró kaució befizetése mellett – megvásárolni.
A 2006-es évben és később születettek a lifteket díjtalanul használhatják – érvényes jeggyel/bérlettel rendelkező személy kíséretében.
A kedvezményes napijegyek kizárólag készpénzben egyenlíthetők ki. A kedvezményes napijegyek 9-16 óráig érvényesek.
A versenyen óvásnak helye nincs!
A rendező elsődleges információs csatornának a www.skioutlet.hu honlapot tartja.
A versenyen előforduló balesetekért a rendező felelősséget nem vállal!
Bukósisak használata és baleset biztosítás ajánlott.


Eredmények: