Posted on

Honda Kupa 2013 Donovaly

Visszatekintés:

1993 óta több, mint egy tucat alkalommal Ausztria adott otthont gyermek és ifjúsági síversenyünknek. Idővel  a magyarországi sípályákon is megjelentek az első hóágyúk, komolyabb síliftek, így 2006-tól ezeket a nevesebb hazai síterepeket jártuk körbe ( Mátraszentistván, Eplény, Kékestető ). A legemlékezetesebb versenyünk 1999-ben volt, amikor közel 800 rajtoló indult, és igen kemény kihívást jelentett a Budapest – Semmering – Budapest különvonat megszervezése is.
A 21. alkalommal megrendezésre került síversenynek másodjára volt házigazdája Donovaly.

Köszönetnyilvánítás:

Az idei szervezést minden tekintetben segítő Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti kirendeltségének vezetője, Jelinek Szonja hangsúlyozta, hogy milyen nagy öröm számukra, hogy ezt a versenyt Ausztriából Szlovákiába sikerült átcsábítani, hiszen összesen már 14 alkalommal voltak a sógorok a házigazdák. Köszönjük Szonja munkáját!
Az elmúlt két évtized versenyei elsődleges hősei a gyerekek voltak és természetesen a szülők. Nagyon sokat tanultunk, kaptunk tőlük!
Természetesen sok köszönet jár a most már negyedik éve főtámogató Honda-Hungary Kft. -nek!
Nagy segítség volt a két ország külügyminiszterének, Miroslav Lajcak úrnak és Dr. Martonyi János úrnak védnöki vállalása is. Köszönet első védnökünknek, Dr. Jeszenszky Géza úrnak, egykori külügyminiszternek, jelenlegi oslói magyar nagykövetnek.
A verseny rendezőit segítette: Miroslav DobrotaSnowPark Donovaly marketing igazgatója és Ivan Sabo, Jaroslav Midrjak akik versenypálya feltételeit biztosították.
Köszönet a Magyar Síakadémia háromfős kis csapatának, akik nagyban hozzájárultak a verseny sikeréhez. A Nordica magyar képviselete ( Hefa Kft. ) a kezdetektől, 1993 óta – néhány év kihagyással – ezüst fokozatú támogatónk. A Fundango ( Marosport Kft. ) az egyik legrégebbi támogatónk, köszönet a tombolanyereményekért! Az Axa Biztosító már második alkalommal támogatta versenyünket, reméljük az együttműködésünk még nagyobb mértékű lesz jövőre.

További támogatók:
McKiwan’s Szendvics, Folprint Gyorsnyomda, Besztercebánya SC,

A verseny napja – 2013. január 26.
Donovalyban a házigazdáinktól a maximumot kaptuk. Jó érzés volt, hogy nemcsak mint fontos, és remélhetőleg visszatérő, jó vendégekre tekintettek szlovákiai partnereink, hanem sikerült barátivá is alakítani kapcsolatainkat. A helyszínen ideális időjárási és hóviszonyok fogadták a versenyzőket. A síterep tökéletesen előkészített volta lehetővé tette, hogy csaknem mindenki sikeresen teljesítette a futamot.

Bár valamivel kevesebb volt a rajtolók száma, mint tavaly, ezzel együtt még sikeresebbnek ítéljük meg versenyünket mi magunk és támogatóink is. Ez pedig köszönhető annak, hogy a versennyel egy időben került megrendezésre egy másik nagyszabású megmérettetés Ausztriában, ahová a klubokban sízők nagy számban utaztak. Így teljes mértékben a „ laikusoké ” maradhatott a Honda Kupa.


Sajtó megjelenések

Kezdetektől fogva fontosnak éreztük a sajtóval való jó kapcsolatot, melynek révén versenyünk hamar ismertté és népszerűvé vált. Ez évben különösen sok figyelmet kaptunk a sajtó részéről és a szépszámú, érdekes beszámolók ismeretében elégedettek lehetünk. Honlapunkra folyamatosan töltjük fel a megjelenő sajtóanyagokat.

TELEVÍZIÓ FELVÉTELEK:
TV2 Aktív
DunaTV – Kárpát Expressz – 16:32-től
Duna TV  – Híradó 23:48 -től
Magyar Televízió Híradó – 22.14-től
Magyar Rádió helyszíni bejelentkezése 16:27-től
Hírek.sk – Szlovákiai magyar televiziós hírportál


HÍROLDALAK:
Síelők.hu internetes híroldal beszámolója.
Szlovákia hírportál  ( hirek.sk ) anyaga
Felvidéki hírportál ( felvidek.ma ) anyaga
Heti Hírek online
Magyar Hírlap beszámolója.
Szlovák Köztársaság Külügyminisztériumának honlapja
Donovaly magyar nyelvű oldala
Talponsíelők honlapja


FÉNYKÉPEK:


NYILVÁNOS MAGÁN FILMEK:
Grábler Zsuzsa és Kátai Balázs filmje
Danila Áron apukájának videója Pósán László videója
2007 születésű fiúk díjátadója
2002 születésű fiúk díjátadója


Versenykiírás

XXI. Országos Amatőr Gyermek Síbajnokság
VERSENYKIÍRÁS
Rendező: Lavina Sport Kft. www.skioutlet.hu
Helyszín: Donovaly ( Dóval ), Szlovákia   www.parksnow.sk/donovaly/hu/index.php
Időpont: 2013. január 26.  ( szombat )

A verseny fővédnökei:
Miroslav Lajcak Szlovákia miniszterelnök-helyettese, külügyminiszter
Dr. Martonyi János Magyarország külügyminisztere
A verseny védnöke: Dr. Jeszenszky Géza Magyarország norvégiai és izlandi nagykövete
A versenyen részt vehet minden magyar állampolgárságú gyermek, kivéve:
– akik szerepelnek a Magyar Sí Szövetség 2011/12. évi alpesi rangsorában
–  a 2011/12. évi Magyar Kupa versenysorozat első három helyezettjei.
Versenynem: Egyfutamos óriás-műlesiklás. Értékelés: Korosztályonként és nemenként, minden év egy-egy kategória: 1996-2008. Összesen 13+13 korosztály!
Díjazás: Minden rajtoló oklevelet, a dobogósok érmet (78 db), az 1. helyezettek kupát kapnak (26 db). Minden rajtoló tombolát nyer : HONDA nyereménytárgyak + Nordica, Fundango termékek.
Rajt időpontok: Legkisebbek 11 óra – utána növekvő korosztály szerint.
Nevezési lap letölthető: www.skioutlet.hu honlapról, vagy a SkiOutlet üzletben átvehető. ( Bp. 1027 Margit krt. 46. )
A gondviselő által aláírt nevezési lapot kell eljuttatni faxon a (061) 214-7985 számra vagy e-mailben elküldeni: info@skioutlet.hu címre vagy személyesen leadni a SkiOutlet üzletben a 1027 Bp. Margit krt. 46. címen.
A verseny helyszínén nevezni nem lehet!
Nevezési díj befizetése: 1.000,-Ft  SkiOutlet üzletben vagy a verseny napján
a rajtszám átvételekor.
Nevezési határidő ( nevezési lap megérkezése ):  2013. január 24. 18 óra.
SÍLIFT KEDVEZMÉNYEK – HOZZÁTARTOZÓK RÉSZÉRE IS !
A verseny napjára a nevezettek kedvezményes napijegyeinek ára: 5 euró. A kísérők kedvezményes napijegyeinek ára: 12 euró. A nevezettek és a kísérők a verseny napjára szóló napijegyet a nevezési lista alapján a rajtszám átvétele után tudják – 2 euró kaució befizetése mellett – megvásárolni.
A 2007-es évben és később születettek a lifteket díjtalanul használhatják – érvényes jeggyel/bérlettel rendelkező személy kíséretében. A kedvezményes napijegyek kizárólag készpénzben egyenlíthetők ki. A kedvezményes napijegyek 9-16 óráig érvényesek.
A versenyen óvásnak helye nincs!
A rendező elsődleges információs csatornának a www.skioutlet.hu honlapot tartja.
A versenyen előforduló balesetekért a rendező felelősséget nem vállal!
Bukósisak használata és baleset biztosítás ajánlott.


Eredmények: